Д-р Венцеслав Ралев

Лекарят д-р Венцеслав Ралев - www.ralev.ws      Мениджърът Венцеслав Ралев - www.ralev.biz

Лична страница на Венцеслав Ралев - www.ralev.name   Лицево - челюстният хирург д-р Ралев - www.ralev.bg

Научна кариера на д-р Венцеслав Ралев   Уеб-проекти под негово ръководство    Периодонтити

Подобно на тибетския религиозен водач далай лама, д-р Венцеслав Ралев има доста лични и професионални уеб-страници. Те са написани и хоствани с определена цел, не толкова възвишена и национално отговорна, колкото целите на духовния лидер с приятно чувство за хумор. Дали българският гражданин Венцеслав Ралев е с толкова силно уеб-присъствие поради своето прекалено голямо самочувствие? Или защото у него има стремеж да привлича нови и нови пациенти за своята дентална практика и все повече клиенти - зъболекари за управляваната от него компания? Или защото в малкото си свободно време обича да се занимава с уеб-дизайн? Или поради всички тези причини, взети заедно? Преценете сами...

Д-р Венцеслав Ралев е роден на 09.05.1976 в гр. Пловдив. Както повечето служители на стоматологични кабинети "Д-р Ралев" завършва средното си образование в Гимназията с преподаване на западни езици в Пловдив. Според един стар гимназиален виц имало един много сигурен начин да накараш успял българин в чужбина да ти помогне: да му кажеш "Завършил съм езиковата гимназия в Пловдив" :-))). Специален поздрав към всички, които някога са учили във въпросното елитно училище (това не е измислица, според неофициална информация първият директор на гимназията периодично бил привикван в Окръжния комитет на Партията, където го мъмрели затова, че се стреми към елитарност, което било белег на буржоазен начин на мислене). Длъжни сме да предупредим всички випускници на гимназията, че ако станат наши пациенти, в никакъв случай и при никакви обстоятелства няма да се радват на специално отношение - така или иначе за нас всеки пациент е специален.

През 2001 година д-р Ралев завършва Стоматологичния факултет към Медицинския университет в Пловдив с успех 5.83 от следването и 6.00 от държавните изпити. Работи като общопрактикуващ стоматолог в с. Дълго поле за около 3 месеца, след което отбива наборна военна служба в Национална служба "Жандармерия" към МВР. Казват, че МВР е един вид матрица - веднъж влязъл в състава на това министерство, човек се чувства цял живот свързан с него, дори дълго време след като го е напуснал. Може би е вярно.

От 18.03.2002 година д-р Венцеслав Ралев работи като общопрактикуващ стоматолог на частна практика. От м. януари 2005 година е специализант по лицево-челюстна хирургия към УМБАЛ "Св. Георги" в гр. Пловдив - това е също една матрица, много приличаща на МВР. Всеки, който някога е работил в тази най-голяма на Балканите болница, се чувства до края на живота си съпричастен с нейните проблеми (за съжаление, много на брой и повечето от финансово естество).

През лятото на 2010 година д-р Венцеслав Ралев успешно защитава специалността Лицево - челюстна хирургия (не при кого да е, а при известния на всички професор Угринов). Известно време д-р Ралев работи като лицево - челюстен хирург само при амбулаторни условия; на 16.05.2011 година вече е началник на отделение по специалността към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - град Сливен. От месец април 2022 година работи и на втори трудов договор като лицево - челюстен хирург към УМБАЛ "Медика" - град Русе.

За контакти с д-р Ралев: GSM 0888 646003, e-mail: ralev@dentist.bg

www.dentalimplants.bg    www.maxillofacial.bg    www.caries.bg    www.endodontia.bg    www.parodont.bg

Това е професионалният път на д-р Ралев. Освен като стоматолог, той е работил и като касиер в компанията "Mc.Donald's" в Констанц - Германия през далечната 1998 година, а също и на много други временни работни места по време на гимназията и следването. Личните интереси на д-р Ралев са твърде разнообразни. В областта на лицево-челюстната хирургия интересите му са насочени към туморите, с чието проучване се занимава от няколко години. В рамките на корпоративния сайт на стоматологични кабинети "Д-р Ралев има самостоятелна секция, в която е описана научната кариера на топмениджъра :-). Не е кой знае какво, но все пак всеки е започнал рано или късно отнякъде.

Д-р Венцеслав Ралев изучава чужди езици с голямо удоволствие и с голям интерес - до момента се справя с немски, английски, руски, френски, испански, китайски, италиански, румънски и японски (езиците са подредени в низходящ ред според степента на усвояване). Също с голямо удоволствие пътува из България и по света и се занимава активно с фотография (препоръчваме да посетите www.bg-tourinfo.com). Влюбен е в планините и природата изобщо. Дългогодишна любов го свързва и с компютрите и информационните технологии. Собственик е на правата пърху интернет домейн www.dentalimplants.bg.

Д-р Венцеслав Ралев се занимава изключително активно и с търговия с ценни книжа на пода на Българската фондова борса (www.bse-sofia.bg). Очаквайте още една емисия на борсата в най скоро време! За повече информация по въпроса кликнете тук... За повече информация относно професионалните изяви на д-р Ралев в икономическата сфера кликнете тук...

Спортът е нещо, което според нас трябва да практикува всеки независимо от възрастта, пола, етническата и расова принадлежност, цветът на очите или каквито там оправдания си измислят непрактикуващите спортна дейност. Като човек, загрижен за здравословното състояние и работоспособността си, д-р Венцеслав Ралев от години се занимава с различни спортове, стига да има време. Когато времето не достига, се случва да се жертва някой работен ден в името на активния отдих и резултатите винаги са били налице - подобрява се самочувствието на човека и отново възниква желание за работа и професионална реализация. От 1991 година д-р Ралев се занимава със силови тренировки, фитнес, боди билдинг или както предпочитате. Тренирал е известно време алпинизъм, дългите планински преходи са празник за него, а колоездеднето и бягането на дълги разстояния са необходимост. Партньор в тренировките за издържливост му е д-р Явор Симеонов, а също и различни други хора от финансовия и бизнес елит на гр. Пловдив.

Удоволствие на д-р Ралев доставят и заниманията със строителство и вътрешен дизайн. Почти всичко в стоматологични кабинети "Д-р Ралев" е замислено от него, а и доста неща са изпълнени лично от него. Това е една дейност, доста несвойствена за човек, работещ в сферата на здравеопазването, но от тези неща има голяма полза и за персонала, и за пациентите на кабинета. Строителните умения на д-р Венцеслав Ралев включват прокарване на елинсталации, монтаж на вътрешни изолации (много голям опит със системите Knauf и Rigips), полагане на декоративни мазилки от типа венециански, монтаж на мрамор и гранит, дърводелска работа от малък до средноголям обем. Доста хора ще се учудят (и може би с основание): с каква цел е всичко това? С точно определена цел: когато лично се занимаваш с изпълнението на строителните работи, виждаш свойствата на различните материали и системи и ти идват идеи за това какво и как може да се направи. Вярно, за това има професионалисти, но в българските условия те се срещат изключително рядко (без да желаем да засегнем когото и да било от работещите в строителството!) и трудът им струва ужасно много пари. Между другото, д-р Ралев е готов срещу съответното възнаграждение да даде консултации на място на всички колеги, които оборудват нови кабинети или желаят да обновят вече работещи практики. Хонорарът му е халба бира или бутилка от 700 ml. червено вино в избрано от клиента заведение.

www.dentalimplants.bg    www.bg-dentist.eu    www.ralev-dental.bg    www.ralev.name    www.maxillofacial.bg    www.bg-dentist.com    www.ralev.ws

Какво още би могло да се добави към личностната характеристика на д-р Венцеслав Ралев? Понякога е обвиняван, че не приема чуждо мнение и обича да се налага. Може би. Винаги обаче се старае да се вслуша в чуждото мнение, особено ако то е добре обосновано. Нерядко д-р Ралев е променял собствените си схващания, когато установи че те не отговарят на действителността. Както повечето хирурзи обича да назовава нещата с истинските им имена, мрази многословието. Винаги следва принципа "Когато едно нещо може да се каже с 5 думи, не го казвай с 200". Това е по-скоро недостатък, когато е необходимо да се обясни нещо на пациента. Твърдо е убеден, че успехът зависи единствено и само от личните качества на човека и положените от него усилия.

Научни публикации и квалификационни курсове, посетени от д-р Ралев

Това беше всичко! Коментари, препоръки и укори се приемат на адрес ralev@dentist.bg

www.bg-tourinfo.com    www.investor-bg.com    www.bg-dentist.com    www.dentalforum-bg.com

www.bg-dentist.eu    www.dentalimplants.bg