Ралев Дентал АД - снимки на кабинетите от денталномедицинския отдел

В тази секция на нашия уеб-сайт са публикувани снимки от интериора Дентална практика "Ралев Дентал" АД. Някои от снимките са актуални, други не, тъй като при нас нещата се променят непрекъснато. Инвестира се в ново оборудване, в нови мебели, старото оборудване се рециклира и подобрява с цел повишаване на качеството на работа, постигане на максимална бързина и удобство в обслужването на пациентите. Ние ценим времето и финансите на хората, които са се доверили на нас, така че считаме за своя мисия постигането на максимална бързина, качетво и комфорт при стоматологичното обслужване. Стремим се да поддържаме приятен интериор в кабинета - без съмнение това е от значение за психологичния комфорт на пациента. Не на последно място: всички психолози са единодушни, че едно чисто, подредено и изобщо добре изглеждащо работно място рязко повишава стремежа на работещия да извършва качествена услуга (или да произвежда добър продукт, ако е зает в производството). Обратно, една разхвърляна, шумна и неприветлива работна среда е в състояние бързо да демотивира работещия и да понижи нивото на качеството. Поради това според нас всеки инвестиран лев в интериора на кабинета е от полза и за персонала, и за настоящите и бъдещи пациенти на практиката.  Първото впечатление на всеки, който посети кабинета, е от съществено значение за изграждането на добра комуникация между посетителя (потенциален пациент) и стоматолога. В повечето развити държави има специализирани архитектурни бюра, които се занимават с обзавеждането на медицински и стоматологични кабинети.

Безплатни консултации относно всички въпроси, свързани със стоматологията и лицево-челюстната хирургия, се дават от нашия екип на адрес www.dentalforum-bg.com. Приемаме въпроси както от пациенти, така и от колеги, опитваме се да отговаряме бързо и точно. Ще се радваме, ако нашите коментари и мнения са от полза за световната интернет общност. А и повишеният трафик би заинтересувал потенциалните рекламодатели :-))).

В момента нашата практика разполага с три работни места. Според архитектурния план те се означават като кабинет 1, 2 и 3; на професионален жаргон ние ги наричаме оранжевият, жълтият и зеленият кабинет. Много скоро ще бъдат разкрити още четири работни места (цветовете са все още в процес на обсъждане), тъй като на 27.05.2006 с помощта на ипотечен кредит от SG expressbank (www.sgexpressbank.bg) ние успяхме да закупим съседен офис с площ 130 кв. м. В него се работи усилено за оборудване на още работни места. Предстои и профилиране на всяко работно място за извършване на определена дентална дейност - ще се обособи операционна, сектор "Ортодонтия", "Пародонтология", "Протетична стоматология", "Физиотерапия" и "Кариесология и оперативно зъболечение". Всичко това е с оглед постигане на оптимална организация на работния процес - всяка дейност изисква специфична апаратура, която е добре да бъде стационирана на определен стоматологичен стол.

На снимката вляво се вижда кабинет 1. В него се осъществяват малки и средни по обем оперативни интервенции в устната кухина и лицево - челюстната област под местна анестезия. Освен това се извършва всякакви дентални манипулации. До 13.00 часа на този стол работи д-р Милен Марков, а след 13.00 до късно вечерта - д-р Евелина Маркова. Оборудването е стандартно - фотополимерна лампа, лазер, апекслокатор, ултразвук, апарат "Vector" за лечение на пародонтални заболявания. За хирургични манипулации се използва хирургичен юнит, производство на  "W & H" - Австрия. На този стол се поставят имплантати - системи TBR (Франция) и Nobel Biocare (Швейцария).  Физиотерапевтичното оборудване се състои от диагностично - терапевтичен комплекс "Скорпион", прозводство на "Оптика лазер" ООД - гр. София. Ултразвуковият апарат е може би най-добрият на пазара - "Masterpiezon 600", производство на EMS - Швейцария. Както може би става ясно от това изложение, екипът на кабинета се стреми да работи с най-добрата стоматологична и медицинска техника в световен мащаб, за да се осигури дентално обслужване на световно ниво. Собствениците на "Оптика лазер" трябва няколко пъти да прочетат внимателно последното изречение и да донесат в кабинета пълен комплект аксесоари за "Скорпион", разбира се, напълно безплатно.

На снимката вляво се вижда кабинет 2, а на снимката долу - кабинет 3. В кабинет 2 от 9 до 14.00 работи д-р Нина Бучкова, а от 14.00 до посред нощите - изпълнителният директор на практиката д-р Венцеслав Ралев. В кабинет 3 преди обяд работи д-р Явор Симеонов, а след обяд - известната д-р Елена Илиева. Тук са инсталирани смесителят за капсули Rotomix на концерна и миксерът за полиетерна гума Pentamix, също производство на . На двата стола има ултразвукови скайлери (Micropiezon и Multipiezo), произведени от Mectron - Италия. Всички стоматологични юнити са произведени от турския концерн Tekmil - едно наистина добро съотношение между цена и качество. Разполагаме с общо три фотополимерни лампи. Освен това в кабинет 2 има апарат за електрохирургия, произведен от ЕТ "Кентавър - АТ", отделен апарат за лазертерапия "Орион М" на "Оптика лазер" и йонофоратор "Galvit M". Последният апарат се произвежда от "Апаратус медика" ЕООД - управителят на това юридическо лице инж. Георги Анев не си е направил труда да изгради свой уеб-сайт, може да бъде открит единствено във www.google.bg при заявка за търсене на "Апаратус медика" или в портала www.business.bg в категория медицинско и стоматологично оборудване.

По отношение на материалите - работи се най-вече с продуктите на концерна . Има ли причина за това? Има, и тя е единствено в качеството и иновативността на тези продукти. Слоганът на тази компания е "3M inovations" - за момента те следват този принцип и поради това ние сме техни клиенти.

За пълния комфорт на пациента кабинети 2 и 3 са озвучени със система 5.1, производство на Logitech. След дълга и упорита работа с микрофони и поялници д-р Симеонов и д-р Ралев успяха да постигнат обемно surround озвучаване, така че можете да слушате релаксираща музика или да гледате филм на DVD, докато ние се грижим за вашата усмивка. Звучи доста шаблонно, но усещането си заслужава. На снимката долу се вижда заден десен говорител, окачен над зеления стол. Грозните открити кабели са вече вкопани в стената и не се виждат.

Ако желаете, можете да посетите връзките от списъка по-долу - всички тези уеб-страници са разработени от нашия авторски колектив. Ние обичаме да воюваме на няколко фронта, като позиционната война по никакъв начин не се вписва в нашата стратегия и тактика. Обичаме настъплението - фронтално или по фланговете в зависимост от боевата обстановка. Извън военната терминология, която е подходяща за бизнеса, но не съвсем за сферата за здравеопазването, ще се радваме да се видим и чуем on-line!

www.ralev-dental.com

www.bg-tourinfo.com

www.investor-bg.com

www.dentalimplants.bg

www.dentalforum-bg.com

www.bg-dentist.com    www.bg-dentist.eu